Horecavakblad Gastronomie Maart 2017

Inhoud

Meester-kok Robert Kranenborg

Verleden jaar werd Robert Kranenborg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste voor de Nederlandse gastronomie. Vooral de fine dining is jarenlang zijn ‘ding’ geweest. Nu richt hij zich steeds meer op het vertalen van de ambachtelijke keuken naar populaire producten. Dat doet hij ondermeer in Thrill Grill, een toegankelijke burgerzaak op niveau. Binnenkort opent de meesterkok de vierde vestiging aan het piusplein in Tilburg. ‘De burgers bakken we in een houtskooloven van vlees van gepensioneerde melkkoeien, ‘ aldus Kranenborg.

 

Laten we ophouden met het negeren van de slacht

Fontijn Vlees & Vleeswaren staat erom bekend een echt ambachtelijke horecaslager te zijn. Het team bestaat er uit specialisten met liefde voor het vak. Horecavakblad Gastronomie laat in deze voorjaarsuitgave met plezier Gertjan Kiers aan het woord. Hij is bedrijfsleider bij Fontijn Vlees & Vleeswaren.

 

Hipperdepip

Rond 1950 was de werf aan het IJ de grootste scheepswerf van Europa. Tegenwoordig is de locatie een smeltkroes van creativiteit en creativiteit. Het wemelt dan ook van de bijzondere horecagelegenheden op de NDSM-werf. Eén daarvan is Café-restaurant Noorderlicht: een hippe plek voor zakenlieden, toeristen, locals en gezinnen met kleine kinderen: ‘Het is zo leuk dat echt iedereen zich bij ons thuisvoelt. Echt niet alleen de nieuwe hippies en de diehard alternatievelingen. Dreadlock en driedelig is hier te vinden en daar ben ik trots op,’ aldus oprichter Jolien van der Maden. .

 

Eigenschappen

Oplage: 20,000
bladspiegel: 290 mm x 420 mm
zetspiegel: 265 mm x 395 mm
Drukprocedé: rotatiedruk coldset
Doelgroep: De HorecaVizier richt zich op de huidige en toekomstige horecaondernemers die in het bezit zijn van of opzoek zijn naar een Horecabedrijf en geïnteresseerd zijn in zakelijk nieuws, nieuwe producten,toeleveranciers, regelgeving, belastingtips, bijzondere horecabedrijven, vacatures, interviews met vakprofessionals, columns en veel Horecanieuws.
Verspreiding: Horeca ondernemers in Nederland, variërend van Café tot Restaurant en van Hotel tot Cafetaria